První volnočasový EKOPark Liberec je součástí našich apartmánů

VIDEO POZVÁNKA DO NAŠEHO EKOPARKU: https://www.youtube.com/watch?v=eHZKclu2Rzw&t=4s

Video pro  nás připravili influenceři Freecoolina a Kubajszcom ve spolupráci s CzechTourism.

 

EKOPark Liberec

V Prvním volnočasovém EKOParku Liberec zjistíte, že mobil, tablet a být stále „online“ k životu vlastně nepotřebujete.  První etapa EKOParku o rozloze více jak 5.000 m2 je hotová. Nabízí mnoho originálních interaktivních přírodních prvků, které umožňují svým návštěvníkům široké spektrum aktivit. Celý park je zároveň koncipován i jako jedna velká „lesní kavárna“ s dostatkem míst na sezení. Každý si může vybrat to své místo ve skrytu lesa, kde si výtečnou kávu a občerstvení vychutná.

Hodláme vytáhnout rodiny s dětmi z nákupních center, kde tráví víkendy, do přírody, k nám do EKOParku“ taková je vize Stanislava Šťastného, tvůrce projektu EKOParku, pro kterého je toto splněním klukovského snu.

V prvním volnočasovém EKOParku Liberec najdete:
Relaxační prvky určené pro pobyt v přírodě, piknikové paloučky, vyhlídkové rozhledny pro pozorování a naslouchání zvukům přírody, obří pískoviště, prolézačky, knihobudky, houpací sítě, hmyzí hotely, mini zoo, čapí hnízdo z větví, dětské bludiště, přírodní stezku pro chůzi na boso (tzv. smyslový chodníček), interaktivní javorový altánek plný dřevěných skládaček, blátivou kuchyni, originální dřevěné sochy, na které je přikázáno sahat a mnoho dalšího.

Unikátností parku jsou dřevěné vyhlídkové rozhledny umístěné v „korunách stromů“. Laické i odborné veřejnosti nabízí jedinečnou možnost pozorování ptactva, přírody, ekosystému a života v parku z korun stromů, kam by se jinak obtížně dostávala. Vyhlídkové rozhledny jsou naprosto ekologické a jsou konstruovány s respektem k ochraně přírody. Konstrukce nijak nezasahují do stromů a jsou navrženy tak, aby jim neškodily a stromy mohly pokračovat ve svém růstu.

Součástí parku je jedinečná OPEN STAGE uprostřed zeleně, která nabízí umělcům a dalším performerům možnost realizace jejich tvorby a snů. Celý prostor parku působí jako jeden velký amfiteátr, téměř odevšad je vidět na Open Stage. Svou oblibu si již dnes získává, jako tomu bylo v minulosti ve velmi oblíbeném dnes již nefunkčním „Lesním divadle“ v Liberci.

 V průběhu sezony si můžete v EKOParku zasportovat při organizovaných volnočasových aktivitách např.: lekce jógy, tai-chi s čajovým rituálem, cvičení maminek s kočárky, sebeobrana Krav Maga, tanec a další.

Kousek EKOParku si na památku můžete odnést s sebou i díky kreativní dílničce, která podpoří Vaši fantazii. Je určena pro dospělé a děti již od 2 let. Pracujeme zde výhradně s přírodním materiálem bez umělých pojiv. Děti dále mohou svým rodičům uvařit nejrůznější dobroty v naší blátivé kuchyni, která se stala v parku velkým hitem.

Fotogalerie z EKOParku Liberec

Fotogalerie z akci v EKOParku Liberec